IDE KATTINTVA LEHET MEGNÉZNI EGY KIS RÉSZLETET AZ ELŐADÁSBÓL

http://www.youtube.com/watch?v=IgTDH_CUDRc

http://www.youtube.com/watch?v=r9Lybs5sR7s

 http://www.youtube.com/watch?v=ZM47FLQodtY

SZERETNÉM FELHÍVNI A FIGYELMÉT A

S T O P
című előadásra

Az előadás teljes címe: STOP, állj meg és nézz! Azért adtam ezt a címet, mert egy különleges szabadtéri előadást szerettem volna készíteni. Nem egy hangos, dobokkal, kiabálással csalogatót, hanem egy intim, kedves, érzelemben gazdag játékot azoknak, akik érzékenyek a finomságokra, akik oda tudnak figyelni egy másfajta megjelenésre, közlési módra. Azoknak, akik pár percre meg tudnak állni egy ilyen szabadtéri előadás mellett, elfelejtve a rohanást, a minden napi gondokat...

Nem akartam hosszú előadást készíteni, mert tapasztalatom szerint a közönség körülbelül 20 percet tud figyelni a szöveg nélküli előadásokra. Egy etűdsorozatot építettem azért, hogy bármikor be lehessen kapcsolódni a játékba, a bábok technikáját is változtattam azért, hogy az egész előadás érdekes legyen.

Olyan bábtechnikát választottam, mely szakmai berkekben is jelenleg egyedülállónak tekinthető. Persze már nehéz újat kitalálni, de mivel a figurákat magam készítettem, saját tudásomra és tehetségemre, bizonyos, hogy teljes mértékben egyedi megoldásokat találtam és használtam. A speciális bábtechnika azóta sok helyen ismerté vált, számos bábost, előadót inspirált hasonló kicsi figurák elkészítésére.

Sokáig csak szabadtéri programokban léptem fel ezzel az előadással, de később elkezdtem intimebb színházi környezetben is játszani. Az előadás ugyanaz, de a hatás mégis más. Amíg a szabadtéren a közönség nem mindig az elején kezdi el nézni az előadást, a zárt színházi térben a közönség a teljes előadás építkezését, harmóniáját és részletgazdagságát fedezheti fel. A világítás használata még varázslatosabbá teszi a bábok életét.

Eddigi tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy bármilyen térben és körülmények között sikerült felkelteni a közönség figyelmét, érdeklődését.

Eredeti szándékom elérte célját, ez az előadás szakmai körökben is kiemelkedő figyelmet kapott.

Hazai és külföldi szakmai visszajelzések szerint elmondható, hogy jelenleg ez a játék a
LEGISMERTEBB, LEGTÖBBEK ÁLTAL LÁTOTT MAGYAR BÁBELŐADÁS.

 

 

 

I would like to call your attention to the performance of MIKROPÓDIUM titled  

STOP

The performance was made to be performed in the open air, or any other venue, where the audience is constantly changing

It is performed on a small stage with unique small sized puppets. The delicate animation of the puppets is really special. The puppet technique and the great artistic abilities of the actor provides a unique experience for the spectators.

The performance is without words, based on classical or evergreen music, a chain of 3-5 minute pieces.

The show can be performed in a role up to 1,5 hours.

The company consists of two people: The performer and an assistant. All the sets and props can fit in a car, or can be transported on an airplane in a handbag.

The sound system is really simple (cassette).

There is no need for a built in stage, it can be performed anywhere.

Other technical needs, electricity: 220V on the venue.

It can be performed during the day or in the evening with simple lights.It is an excellent eye-catching show to call the attention of the public just before the beginning of a cultural. event, or as part of the programme of a festival such as theatre, street theatre, puppet theatre or any other cultural event.